JooMBa
Sila log-in atau daftar sebelum melihat segala maklumat di dalam forum ini tanpa had. Terima kasih kerana melawat laman web kami ini.

Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum. Thank you for visiting our website.

Daripada / by Administrator.


Portal komuniti ini dibangunkan bertujuan untuk berbincang, menyumbangkan idea dan bertukar-tukar pendapat serta penambahbaikan sesuatu organisasi itu, pandangan, idea dan tips-tips mengenai isu-isu yang berkaitan amat dialu-alukan.
 
HomePortal*CalendarGalleryFAQSearchRegisterLog in
Selamat datang ke , forum sembang & portal maklumat anda..............................
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» beli atau sewa?
Wed Aug 18, 2010 2:28 pm by hjhasmus

» Klik-Klik Jadi Jutawan
Fri Apr 09, 2010 9:23 pm by MTX

» kuih siput.....
Wed Feb 17, 2010 5:32 pm by mama@adamz

» buah kurma fresh......
Wed Feb 17, 2010 5:16 pm by mama@adamz

» Punca Stereng Kereta Berat
Sun Feb 07, 2010 12:53 am by roy

» 6 CARA JAGA TAYAR
Sun Feb 07, 2010 12:52 am by roy

» NAFAS BERBAU
Tue Jan 19, 2010 12:00 pm by ciking

» Cerita orang melalui gambar misteri.......
Fri Nov 13, 2009 12:32 am by mike




SRI BOLKIAH ENTERPRISE

LORI UNTUK DISEWA
Lori dumper / tipper untuk disewa bersama pemandu......

Penghantaran pasir, batu dan tanah di sekitar Daerah Papar, Kota Kinabalu, Beaufort, Kuala Penyu dan Labuan (atau di Seluruh Sabah tidak termasuk Sarawak dan Semenanjung, harap maaf).

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi:
Izwan (019-8702786) atau Mr. Chai (016-8327282)





Ingin belajar memandu?
Harga boleh runding.......

Untuk pendaftaran sila datang ke PUSAT MEMANDU JESSELTON SDN. BHD., Cawangan Indah Permai, Sepangar.

Atau,

Hubungi:
Kak Linda 016-8104632 @ 014-552224
5




Ejen / Wakil Jualan Untuk Produk Kesihatan Keluarga:
(Haslinda)
1). Alpha Lipid

(Kasmida)
2). Transfer Factor

3). Kain Batik Kelantan (RM150.00 - RM200.00)
4). Kain Pasang & Kain Tudung

Coming soon kain import dari Dubai....

Berminat dan ingin melanggannya sila hubungi:

Haslinda (016-8104632)
K
asmida (016-2513516)


Create your own banner at mybannermaker.com!



iluvislam
Visitors
Copyright


© 2009 Copyright JooMBa
Web Team All Rights Reserved.






Share | 
 

 Tembikai jalan andus, papar........ manis ba!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
arieyu85
Junior
Junior


Posts : 13
Points : 5630
Reputation : 1
Join date : 2009-04-19
Age : 29
Location : Kg. Tanjung Aru, Labuan

PostSubject: Tembikai jalan andus, papar........ manis ba!   Mon Jul 06, 2009 9:02 am

hi baru2 ni sia pergi kk sama family so bila balik...singgalah beli tembikai di tepi jalan tu.... di jalan andus.... klu dari papar lepas sekolah memandu tu sebelah kiri... klu dari beaufort selepas jembatan sia pun tak tahu nama sungai jembatan tu... di sebelah kanan... yang ada banyak cermin gelap tu rumahnya.... pink....

tembikai yg dijual di cni murah dan manis ba... time beli tu sempat jugak merasa sbb ownernya tu kenal beliau jadi sambil beli sambil dapat free bawa balik dan makan sekali d sana sambil sembang2.....

kawsan tu agak panas lah tapi bising dgn suara kebisingan enjin kenderaan yg lalu lalang.... maklumlah kawsan laluan utama... ada bas dari lawas..... pergi keningau dan ke tawau pun ada....

bila sia tanya ownernya tu tembikai nya ni sampai ke keningau lawas, lbn, kk dan merata tempat sebab ramai pemborong datang beli sambil jualnya ke tempat lain....

bila tanya pasal anak2 nya ramai yg berjaya ada 3 -4 urang yg berdegree jadi cikgu dan tentera... yg lain ada kerjaya sendiri dan sorang yg ikut beliau dia jadi usahawan tembikai....

ini serba sedikit pengalaman makan tembikai sambil menceritakan hal urang... walau pun jual tembikai tapi anak tidak diabaikan......

k tu ja sia mau cerita serba sedikit....
klu ada nak kongsi pengalaman ngan sia ok jugak.....
sebenarnya banyak lagi penanam tembikai di sepanjang kawasan laluan papar beaufort dan kawsan2 sekitarnya.....
Laughing Razz bounce

ini gambar yg sia sempat ambik.....








Back to top Go down
 
Tembikai jalan andus, papar........ manis ba!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» SELAMAT JALAN ABUYA PROF.DR,MUHIBBUDDIN WALY
» Kepala Tentara Inggris Dipenggal, Tangan Pelaku Berlumuran Darah
» Nabi Muhammad yang pertama masuk SURGA
» jalan keselamatan hanya di Islam
» Yesus Kristus mengasihi Umat muslim, Kesaksian YESUS mengasihi umat muslim

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
JooMBa :: Sembang-Sembang :: Sembang Hobi :: Kembara-
Jump to: