JooMBa
Sila log-in atau daftar sebelum melihat segala maklumat di dalam forum ini tanpa had. Terima kasih kerana melawat laman web kami ini.

Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum. Thank you for visiting our website.

Daripada / by Administrator.


Portal komuniti ini dibangunkan bertujuan untuk berbincang, menyumbangkan idea dan bertukar-tukar pendapat serta penambahbaikan sesuatu organisasi itu, pandangan, idea dan tips-tips mengenai isu-isu yang berkaitan amat dialu-alukan.
 
HomePortal*CalendarGalleryFAQSearchRegisterLog in
Selamat datang ke , forum sembang & portal maklumat anda..............................
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» beli atau sewa?
Wed Aug 18, 2010 2:28 pm by hjhasmus

» Klik-Klik Jadi Jutawan
Fri Apr 09, 2010 9:23 pm by MTX

» kuih siput.....
Wed Feb 17, 2010 5:32 pm by mama@adamz

» buah kurma fresh......
Wed Feb 17, 2010 5:16 pm by mama@adamz

» Punca Stereng Kereta Berat
Sun Feb 07, 2010 12:53 am by roy

» 6 CARA JAGA TAYAR
Sun Feb 07, 2010 12:52 am by roy

» NAFAS BERBAU
Tue Jan 19, 2010 12:00 pm by ciking

» Cerita orang melalui gambar misteri.......
Fri Nov 13, 2009 12:32 am by mike




SRI BOLKIAH ENTERPRISE

LORI UNTUK DISEWA
Lori dumper / tipper untuk disewa bersama pemandu......

Penghantaran pasir, batu dan tanah di sekitar Daerah Papar, Kota Kinabalu, Beaufort, Kuala Penyu dan Labuan (atau di Seluruh Sabah tidak termasuk Sarawak dan Semenanjung, harap maaf).

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi:
Izwan (019-8702786) atau Mr. Chai (016-8327282)





Ingin belajar memandu?
Harga boleh runding.......

Untuk pendaftaran sila datang ke PUSAT MEMANDU JESSELTON SDN. BHD., Cawangan Indah Permai, Sepangar.

Atau,

Hubungi:
Kak Linda 016-8104632 @ 014-552224
5




Ejen / Wakil Jualan Untuk Produk Kesihatan Keluarga:
(Haslinda)
1). Alpha Lipid

(Kasmida)
2). Transfer Factor

3). Kain Batik Kelantan (RM150.00 - RM200.00)
4). Kain Pasang & Kain Tudung

Coming soon kain import dari Dubai....

Berminat dan ingin melanggannya sila hubungi:

Haslinda (016-8104632)
K
asmida (016-2513516)


Create your own banner at mybannermaker.com!



iluvislam
Visitors
Copyright


© 2009 Copyright JooMBa
Web Team All Rights Reserved.






Share | 
 

 Hantu berkeliaran!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
MieRa
Elite
Elite


Posts : 56
Points : 5810
Reputation : 5
Join date : 2009-04-15
Age : 37
Location : Papar

PostSubject: Hantu berkeliaran!   Tue Apr 28, 2009 12:03 pm

Aku balik kerja awal hari ni. Nak stay
back malas, wlaupun kerja tgh byk. Minggu dpn nak submit. Ada 2 projek
besar yang perlu di settlekan. Tapi di sebabkan hari ni hari gaji semua
pakat belah awal tinggal aku dgn budk photo. Juga di sebabkan ofis aku
tu byk cerita-cerita mistik maka dengan relanya aku terpaksa pulang
awal. 2 Minggu lepas aku dah kena. Cadang nak tidur ofis so aku pun
mandi kt bilik air. Kedudukannya kat belakang dah misteri, ntah camner
sedang elok aku mandi lampu yang tak pernah buat hal tiba-tiba
berkelip2 hidup mati. Aku yang sedang berboghel…heeee terus rasa seram
sejuk semacam. Tapi lepas tu aku rasa macam ok la sbb tak syak apa-apa.
Bila aku beritahu orang lama, mereka kata benda tu biasa. Kadang-kadang
memang dia nak usik2. Ada kes bunyi paip air, orang menjerit, buku
tiba-tiba jatuh ada kat tempat dia balik dan ntah apa lagi. Aku harap
benda-benda tu tak kacau aku la. Insyallah.
Sbnrnya kita memang di kelilingi oleh perkara-perkara mistik. Benda
tu berada di mana-mana. Kita boleh nampak kalau dia nak. Ada juga
manusia yang di berikan kbolehan deria ke enam aka six sense tu.
Seperti di kampung aku ada seorang budak perempuan dalam darjah enam
selalu aje berperangai aneh. Kalau berjalan tak ada ribut x de angin
kalau berjalan tiba-tiba terlompat-lompat. Walaupun di penglihatan kita
tiada apa-apa yang menghalang. Mengikut orang yang rapat dengan budak
tu kalau dia melompat atau berjalan pelan2 tu maknanya dia tengah
mengelak benda-benda aneh tu. Ada sekali budak tu cerita kadang-kadang
benda tu mengusik sehingga menyebabkan kenderaan terutamanya motor
terbabas bila terlanggar atau di sentap oleh benda tu. Walaupun aku
kira mustahil sebab benda tu kan tidak berjasad macam mana boleh
memegang atau di sentuh. Allahualam aku tak berani nak kata benda2
macam ni.
Ada satu kes lagi anak sedara aku kat JB, juga bercerita pasal
member pompuan sekelasnya yang ada deria ke enam ni. Dia boleh nampak
benda-benda tu merata-rata kat sekeliling sekolah, kelas dan semuanya.
Dalam kelas tempat mereka belajar tu pun ada benda-benda tu duduk sama.
Kadang-kadang kalau member dia tu diam tak bercakap-cakap sambil
matanya terkebil-kebil dan berkerut2 tu maknaya beda tu datang. Benda
tu boleh bercakap dengan dia. Mengikut katanya fizikal makhluk tu ada
pelbagai. Kita boleh bayangkan la kepelbagaian tu macam mana.
Sedang aku menulis ni, akak aku tak renti2 bercerita pasal ceramah
profesor di ofisnya. Selain dari pakar seksual dan psikologi dia juga
boleh bermain silap mata. Profesor tu tunjukkan skillnya dengan
membengkokkan sudu, hanya dengan pandangan mata. Mengikut profesor tu
sebenarnya semua kejadian seperti membengkokkan sudu tu boleh di kawal
dengan otak atau bahasa akademiknya minda. Bukan gunakan benda-benda
yang aku cerita tadi. Kebolehan otak pula sebanrnya banyak. Kalau kita
di berikn kebolehan untuk mengawal otak maknanya kita juga boleh
melihat benda-benda yang tadi tu. Semuanya dengan kuasa minda. Malahan
ada orang boleh mempengaruhi orang lain untuk membuat apa yang di
suruhnya menerusi kuasa minda. So sebenarnya kita boleh menjadi hantu
yang lebih hantu dari hantu sebenar kalau keblehan minda tu di salah
gunakan.
Akak aku juga bercerita lagi pasal profesor tu. Kali ni tentang
expertisnya tentang seksual dan psikologi. Memandangkan dia seorang
pakar kaunseling seksual maka dia bercerita tentang manusia yang
terlibat dengan seks ni dalam pelbagai bentuk. Menurut profesor tu di
dalam penjara yang ada sekarang kat area kajang aje ada 2500 perogol
yang menanti hukuman. Itu kes yang dapat di tahan. Yang tak di tahan
tak masuk dalam list. Ntah-ntah perogol tu ada kat sebelah korang.
Maknanya kehidupan pesalah seks ni berada di mana-mana. Teman tapi
mesra korang pun mungkin dalam list tu kot. Berhati-hatilah yek
terutamanya pada pompuan-pompuan yang mudah mesra dengan lelaki2 tu.
Ada kes yang di kendalkan oleh profesor tu melibatkan kes-kes
pompuan bercinta dengan pompuan, lelaki dengan lelaki dan kes
budak-budak bawah umur pun ada. Ada pompuan yang mintak kaunseling
dengan selamba buat projek depan-depannya. Maksud akak aku beromen
tanpa malu dan segan. Aku rasa ni mesti hantu lesbian yang gian la ni.
Yang lebih hantu dari kak ponti atau sejenis dengan anak ponti yang
gambarnya hangat keluar kat internet dulu tu….
Menurut kata profesor tu lagi, cerita akak aku la, ada seorang
clientnya, baru berumur 21 tahun tapi dah terbukti positif HIV carrier.
Maknaya dia pembawa yang merbahaya. Selalunya pembawa ni hidup panjang
sikit tapi tetap akan di serang virus tu la, kalau dia tak cure. Kata
profesor tu mamat ni seorang gila seks dan telah berterus terang dengan
profesor ni dia tetap akan meneruskn kegiatannya dengan pompuan dan tak
akan berubah sampai bila-bila. Maksudnya sampai dia mati la kot. Mamat
ni masih muda dan kerap duduk di Central market menanti mangsanya. Dia
mengakui telah meniduri lebih dari seratus wanita. Mungkin sebab
mukanya hensem la kot. Sebab tu mudah dapat bahan. So aku harap
pendedahan ni akan menyebabkan pompuan2 di luar tu berhati-hati lah
kalau terlibat dengan lelaki macam ni. Kalau mana-mana wanita yang
rasa-rasa pernah terlibat dengan mamat dari central market tanpa nikah
ni cepat-cepat lah chek. Mana tau dapat surprise gift dari dia. Ni satu
contoh hantu. Hantu ni lebih merbahaya dari yang tak nampak tu. Kalau
hantu yang tak nampak dengan mata kasar tu kita boleh elak-elak, sebab
bukan senang nak jumpa. tapi kalau kena hantu yang sekor ni agak-agak
macamana la yek. Hantu yang kat central market tu sbnrnya berlambak kat
pasaran la ni. Maka berhati-hatilah dengan hantu yang tak kenal siang
malam ni. Dia berada di mana-mana. Mungkin sedang memerhatikan anda.
Cuba tengok mamat kat sebelah korang tu agak-agak ada iras-iras hantu
ke? Maksud aku hantu s**s…..heeee…Percayalah menurut statistik profesor
tu pesalah seks paling bangang yang di kendalikanya adalah seorang ayah
yang membuat benda tu dengan anak daranya yang baru 2 bulan kenal
dunia. Inilah hantu moden yang paling bodoh rasanya. Apa la yang dia
dapat dengan budak kecik sekecil tu….Kalau budak kecik yang tak
berbentuk apa-apa tu pun dia boleh terangsang apatah lagi korang yang
seksi meksi maggi mee tu…..Beringat sebelum kena
Back to top Go down
http://borneokinabalutravel-tours.blogspot.com/
 
Hantu berkeliaran!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Hantu dan Roh/Arwah orang yang sudah meninggal
» Sifat-sifat IBLIS/SETAN menurut alquran/islam
» Preman mabuk ikut dibatkan dalam operasi Densus 88 di Kendal dan Batang

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
JooMBa :: Alam Misteri :: Cerita Orang-
Jump to: