JooMBa
Sila log-in atau daftar sebelum melihat segala maklumat di dalam forum ini tanpa had. Terima kasih kerana melawat laman web kami ini.

Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum. Thank you for visiting our website.

Daripada / by Administrator.


Portal komuniti ini dibangunkan bertujuan untuk berbincang, menyumbangkan idea dan bertukar-tukar pendapat serta penambahbaikan sesuatu organisasi itu, pandangan, idea dan tips-tips mengenai isu-isu yang berkaitan amat dialu-alukan.
 
HomePortal*CalendarGalleryFAQSearchRegisterLog in
Selamat datang ke , forum sembang & portal maklumat anda..............................
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» beli atau sewa?
Wed Aug 18, 2010 2:28 pm by hjhasmus

» Klik-Klik Jadi Jutawan
Fri Apr 09, 2010 9:23 pm by MTX

» kuih siput.....
Wed Feb 17, 2010 5:32 pm by mama@adamz

» buah kurma fresh......
Wed Feb 17, 2010 5:16 pm by mama@adamz

» Punca Stereng Kereta Berat
Sun Feb 07, 2010 12:53 am by roy

» 6 CARA JAGA TAYAR
Sun Feb 07, 2010 12:52 am by roy

» NAFAS BERBAU
Tue Jan 19, 2010 12:00 pm by ciking

» Cerita orang melalui gambar misteri.......
Fri Nov 13, 2009 12:32 am by mike




SRI BOLKIAH ENTERPRISE

LORI UNTUK DISEWA
Lori dumper / tipper untuk disewa bersama pemandu......

Penghantaran pasir, batu dan tanah di sekitar Daerah Papar, Kota Kinabalu, Beaufort, Kuala Penyu dan Labuan (atau di Seluruh Sabah tidak termasuk Sarawak dan Semenanjung, harap maaf).

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi:
Izwan (019-8702786) atau Mr. Chai (016-8327282)





Ingin belajar memandu?
Harga boleh runding.......

Untuk pendaftaran sila datang ke PUSAT MEMANDU JESSELTON SDN. BHD., Cawangan Indah Permai, Sepangar.

Atau,

Hubungi:
Kak Linda 016-8104632 @ 014-552224
5




Ejen / Wakil Jualan Untuk Produk Kesihatan Keluarga:
(Haslinda)
1). Alpha Lipid

(Kasmida)
2). Transfer Factor

3). Kain Batik Kelantan (RM150.00 - RM200.00)
4). Kain Pasang & Kain Tudung

Coming soon kain import dari Dubai....

Berminat dan ingin melanggannya sila hubungi:

Haslinda (016-8104632)
K
asmida (016-2513516)


Create your own banner at mybannermaker.com!



iluvislam
Visitors
Copyright


© 2009 Copyright JooMBa
Web Team All Rights Reserved.






Share | 
 

 beli atau sewa?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
MTX
Senior
Senior


Posts : 37
Points : 5706
Reputation : 6
Join date : 2009-04-15
Age : 41
Location : Kimanis

PostSubject: beli atau sewa?   Mon Jun 22, 2009 9:11 am

salam kawan2.....
dcni sya nak tanya ckit pasal pendapat korang tentang beli atau sewa ja rumah tu.......

sapa ada pendapat bolelah di kongsi bersama....
buat sendiri atau beli ja yang dah siap itu pun stu topik sembang yang bagus untuk kpd yang belum beli atau sudah beli tapi mau tambah lagi harta tu....
rumah teres, apartment dll..... mana2 ja...
Back to top Go down
http://ila-galigo.blogspot.com
man_friday
Senior
Senior


Posts : 21
Points : 5630
Reputation : 3
Join date : 2009-04-15
Age : 31
Location : kk palestine

PostSubject: Re: beli atau sewa?   Mon Jun 22, 2009 11:19 am

bagi aku kan..kalau ada kelebihan bagus lagi beli la...kalau sewa ni bukan apa la..nak buat apa pun x best kan..mau upgrade pun bukan rumah sendiri...kalau beli maknanya x perlu angkut sana angkut sini lagi...xda suda pindah2 kan..lagipun rumah ni ASET...sama macam tanah juga..harga makin lama makin tinggi...
Back to top Go down
nokE90
Elite
Elite


Posts : 52
Points : 5777
Reputation : 9
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : sepangar

PostSubject: Re: beli atau sewa?   Fri Jul 03, 2009 10:42 am

kalau mau beli rumah ada baiknya beli rumah teres atau atas tanahlah.....
klu apartment atau flet ni..... sendiri mau taulah..... dah lah parking sebijik untuk kereta lepas tu tak ada ruang untuk bercucuk tanam untuk bunga.... klu ada anak lagi teruk takkan dalam rumah ja berperap....

klu yng bisnes pun teruk mana mau letak barang2 dan peralatan bisnes....takkan angkat turun naik tangga.....kita di sabah ni klu beli rumah apartment sebenarnya rugi ba.... tapi yg hairannya tu sekarang ni harga rumah teres dan apartment tak jauh beza lebih kurang 40k - 50k... lepas tu bila dah siap dah ada orang beli yg sakit hati tu dia jual balik pula dan urng yg beli tu dari orang jual balik ni yg menanggung hutang yg besar oleh krena adanya orng2 yg ambik kesempatan ni.... ini bukan usahawan namanya.... ini opportunities punya orang.....

klu ikutkan hati memanglah mau buat rumah di kampung.... tapi itu jadikah tidak belum tau lagi.... tapi klu mau beli saya akan beli teres tapi tengok ba klu usin ni cukup..... paloi he.... dah lah taraf idup tinggi gaji tak naik2 lepas tu banyak hutang knapa tidak timbulnya gejala rasuah.....klu yg tak kuat iman dek kerana suka menunjuk2, nafsu mengatasi keimanan dan kemampuan seseorang......tepuk dada tanya iman dan selera serta kemampuan anda sendiri..... cao ci cao..........

pig selsema BABIIIIIII...... knapa tak guna ja istilah nikan.... nak juga guna H1N1......... lu fikir sendiri....

Back to top Go down
http://joomba.forumotion.com
MTX
Senior
Senior


Posts : 37
Points : 5706
Reputation : 6
Join date : 2009-04-15
Age : 41
Location : Kimanis

PostSubject: Re: beli atau sewa?   Mon Aug 17, 2009 11:56 am

kalau rumah teres lebih baik dari rumah apartment. sebab kelebihan rumah yang ada tapak tanah berbanding yang bertingkat2 payah ...... dah lah parking satu, kena jiran yang bising, kaki kat atas jalan mcm gajah (sebab ada tingkat atas), nak bercucuk tanam tak dapat.... dll

sendiri mau taulah..... sapa yang pernah dan sedang tinggal apartment taulah tu..... kecuali ko beli apatment mewah, condo dan seangkatan dengannya....

luahan ni sebab ada pengalaman dan kawan2 yang senasib dengan saya ni......

jadi fikir masak2 semasaknya.... sebelum beli rumah.....k
Back to top Go down
http://ila-galigo.blogspot.com
elvinda
Senior
Senior


Posts : 37
Points : 5709
Reputation : 3
Join date : 2009-04-15
Age : 30
Location : KG Rampazan PAPAR

PostSubject: Re: beli atau sewa?   Tue Sep 08, 2009 10:36 am

hai.... beli tau sewa....??????
dua perkara yang dua2 pun best n menyeksakan....????
beli best apa...
1. aman... rumah sendiri la katakan...
2. lau mau perbesarkan ko punya pasal la janji suka hati
3. orang x kan halau.. lainlah lau x bayar sewa
4. aset beb... boleh buat pelaburan hartanah

yang seksa lau beli
1. hutang bertambah bertahun-tahun pula tu
2. x boleh pindah2 cari rumah yang lagi murah.. lainlah lau kita jual rumah
3. pikir bayar rumah satu hal, bayar cukai tu cukai ni apa2 lagi la...

SEWA?? best
1. lau x puas hati kita boleh pindah cari sewa lagi murah heheh
2. lagi bagus lau penyewa menyediakan semua perabot... x payah susah2
3. lau bujang bole sharing bayar sewa... murah...

yang seksa..
1. pindah balik2 penat apa
2. tiada aset tetap
3. bole kena halau bila2 masa... walaupun uda bayar deposit...
Back to top Go down
mama@adamz
Freshie
Freshie


Posts : 3
Points : 4979
Reputation : 0
Join date : 2010-02-17

PostSubject: Re: beli atau sewa?   Wed Feb 17, 2010 5:21 pm

sewa @ beli sbnrnya bgantung kpd kwgn kita gak...lg best klu buat umah ats tnh sndri...apa pn,bgntung pd kewgn la...tp skrg ni,sewa or beli,installment bln2 pn lbh kurg je....beza tang down payment je la...org gomen sng la cter...org swasta la yg berat ckit...

http://adamshoppe.blogspot.com
Back to top Go down
hjhasmus



Posts : 1
Points : 4609
Reputation : 0
Join date : 2010-08-18

PostSubject: Re: beli atau sewa?   Wed Aug 18, 2010 2:28 pm

salam.
saya nak sewa kolam ikan simen dan tanah seluas 6 ekar di panati seremban.
hubungi saya 0196629428
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: beli atau sewa?   Today at 4:40 pm

Back to top Go down
 
beli atau sewa?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Menurut Alkitab Allah itu Roh atau ZAT ?
» jika duda atau janda berzina
» SYIAH dan AHMADIA termasuk ISLAM, YA atau TIDAK ?
» HYENA halal atau haram?
» Islamophobia ...... mitos atau fakta ???

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
JooMBa :: Sembang-Sembang :: Sembang Di Sana-Sini-
Jump to: